Η ψήφος εμπιστοσύνης της HMM στα βιοκαύσιμα

Η ψήφος εμπιστοσύνης της HMM στα βιοκαύσιμα

46
Η ψήφος εμπιστοσύνης της HMM στα βιοκαύσιμα

Η ναυτιλιακή εταιρεία HMM ανακοίνωσε την επιτυχημένη δοκιμή ενός βιώσιμου βιοκαυσίμου στο χωρητικότητας 6.400 TEUs πλοίο «HMM Tacoma» του στόλου της, η οποία έλαβε χώρα στη Νότια Κορέα.

Το «ΗΜΜ Τacoma», το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ Άπω Ανατολής, Ινδίας και Λατινικής Αμερικής, εφοδιάστηκε με το εν λόγω μείγμα βιοκαυσίμου στο λιμάνι του Μπουσάν. Το βιοκαύσιμο το οποίο παρείχε η GS Caltex αποτελείται κατά 30% από βιοντίζελ το οποίο παράγεται από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια και κατά 70% από μαζούτ υψηλής περιεκτικότητας σε θείο (HSFO), ενώ η κατανάλωσή του προσφέρει μείωση κατά 24% των παραγόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τη χρήση συμβατικών ναυτιλιακών καυσίμων.

Σύμφωνα με την HMM, τα βιοκαύσιμα διαθέτουν το σημαντικό πλεονέκτημα της τεχνολογικής συμβατότητας με τους κινητήρες των σύγχρονων πλοίων. Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει με σταθερό ρυθμό τη χρήση βιοκαυσίμων στα πλοία της, στοχεύοντας στην επίτευξη ετήσιου ποσοστού κατανάλωσης βιοκαυσίμου της τάξης του 5-10%, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος απαλλαγμένου από τις ανθρακικές εκπομπές.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.