Ο Πειραιάς, hotspot εμπορευματοκιβωτίων

Ο Πειραιάς, hotspot εμπορευματοκιβωτίων

108
Ο Πειραιάς, hotspot εμπορευματοκιβωτίων

Ανοδικές είναι οι τάσεις που καταγράφονται στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, γεγονός που αντανακλά τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει ο λιμένας στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ειδικότερα, η Cosco Shipping Ports προέβη στη μηνιαία ενημέρωση του πίνακα «Container Throughput 2023», στον οποίο αναγράφονται δεδομένα αναφορικά με τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους υπό διαχείριση τερματικούς της. Σύμφωνα με τον πίνακα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά άγγιξε τα 407.600 ΤΕUs τον Ιούνιο του 2023, επίπεδα μειωμένα σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023 (420.400 TEUs), αλλά αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 14%.

Επιπλέον, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από την αρχή του έτους έως και τον Ιούνιο ανήλθε σε 2,25 εκατ. TEUs, επίπεδα που συνιστούν άνοδο 4,9% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, οι ανοδικές τάσεις που καταγράφονται διαφαίνονται καθολικές για το σύνολο των τερματικών που διαχειρίζεται η Cosco σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που καταδεικνύει κάποια ανάπτυξη του εμπορίου και κατ’ επέκταση της ζήτησης για containerships.

Στο β’ τρίμηνο του 2023, στο σύνολο των υπό διαχείριση τερματικών της Cosco, διακινήθηκαν περίπου 26,63 εκατ. TEUs, επίπεδα που συνιστούν αύξηση 3,2% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.