Πώς η Ρωσία προωθεί τη «φανερή» ατζέντα του OPEC+

Πώς η Ρωσία προωθεί τη «φανερή» ατζέντα του OPEC+

81
Πώς η Ρωσία προωθεί τη «φανερή» ατζέντα του OPEC+

Η νεότερη κίνηση της Ρωσίας αναφορικά με την παραγωγή πετρελαίου συνιστά την πιο πρόσφατη κίνηση των ισχυρότερων παραγωγικών χωρών παγκοσμίως με στόχο την ενίσχυση των τιμών πετρελαίου.

Ακολουθώντας πιστά τα βήματα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία στις αρχές Ιουνίου γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε εθελούσια μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον Ιούλιο (www.naftikachronika.gr/2023/06/05/), η Ρωσία προβαίνει σε μείωση των εξαγωγών της, προκειμένου να διατηρήσει ισορροπημένη τη διεθνή αγορά.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ ‒σημειώνει το Bloomberg‒ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η Ρωσία θα μειώσει εθελούσια την παροχή πετρελαίου τον Αύγουστο κατά 500.000 βαρέλια πετρελαίου μέσω της μείωσης των εξαγωγικών ροών της στις διεθνείς αγορές».

Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι ότι δεν πρόκειται για την πρώτη μείωση την οποία ανακοινώνει η Μόσχα εντός του έτους. Τον Φεβρουάριο είχε γνωστοποιήσει ότι θα μειώσει την παραγωγή της κατά 500.000 βαρέλια ανά ημέρα έως και το 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.