Η Libra Group στον αγώνα κατάκτησης του διαστήματος

Η Libra Group στον αγώνα κατάκτησης του διαστήματος

79
Η Libra Group στον αγώνα κατάκτησης του διαστήματος

Ολοένα και περισσότεροι παίκτες εισέρχονται στη δημοφιλέστατη «διαστημική» βιομηχανία. Στα βήματα ‒κυρίως‒ επιφανών δισεκατομμυριούχων, όπως ο Ίλον Μασκ, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Τζεφ Μπέζος, ο όμιλος Libra αποφάσισε την είσοδό του στη διαστημική αρένα.

Ειδικότερα, η Libra Group εκκινεί την παγκοσμίως πρώτη εταιρεία που εστιάζει στη χρονομίσθωση περιουσιακών στοιχείων που αφορούν το διάστημα. Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του ομίλου, η εταιρεία Space Leasing International (SLI), ορμώμενη από την 20ετή εμπειρία του ομίλου στις αερομεταφορές, θα διαθέτει και θα χρονομισθώνει περιουσιακά στοιχεία που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη «διαστημική» οικονομία. Στα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία θα περιλαμβάνονται δορυφόροι και λοιπές διαστημικές υποδομές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Space Foundation, η εμπορική διαστημική βιομηχανία βρίσκεται εν μέσω ταχείας ανάπτυξης, με τη διαστημική οικονομία να αναμένεται να ξεπεράσει σε αξία το $1 τρισ. μέχρι το 2040.

Ο κ. Γιώργος Λογοθέτης, Executive Chairman της Libra Group, δήλωσε μεταξύ άλλων: «H SLI βοηθάει στον εκδημοκρατισμό της διαστημικής οικονομίας μέσω της επένδυσης στην κατασκευή και τη διατήρηση ενός χαρτοφυλακίου διαστημικών περιουσιακών στοιχείων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.