Asset-playing για τη United Maritime

    167
    Asset-playing για τη United Maritime

    Nέες αγοραπωλησίες πλοίων ανακοίνωσε η United Maritime νωρίτερα σήμερα.

    Η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία για την πώληση του LR2 tanker M/T Epanastasea, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2008. Το πλοίο, το οποίο πουλήθηκε για $37,5 εκατ., θα παραδοθεί στον νέο του ιδιοκτήτη στα μέσα Αυγούστου.

    Την ίδια ώρα, η United Maritime θα αποκτήσει ένα Panamax bulk carrier, ναυπηγημένο το 2011 στην Ιαπωνία, το οποίο θα μετονομαστεί σε M/V Exelixsea. Η τιμή απόκτησης είναι στα $17,8 εκατ. και η αγορά αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με ιδία κεφάλαια καθώς και με τα έσοδα από την πώληση του M/T Epanastasea. Το Exelixsea θα προστεθεί στον στόλο της United μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2023.

    Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της εταιρείας τόνισε: «Οι συναλλαγές πώλησης και εξαγοράς που ανακοινώθηκαν αποτελούν απόδειξη της ικανότητάς μας να παράγουμε σημαντικά κέρδη για τους μετόχους μας. Από την αρχική μας δημόσια προσφορά πριν από περίπου ένα χρόνο, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μια σειρά κερδοφόρων συναλλαγών, φτάνοντας σχεδόν το ένα εκατομμύριο DWT».

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.