Plora.gr: Γνωρίζοντας τα αχαρτογράφητα νερά των ελληνικών θαλασσών

Plora.gr: Γνωρίζοντας τα αχαρτογράφητα νερά των ελληνικών θαλασσών

159
Plora.gr: Γνωρίζοντας τα αχαρτογράφητα νερά των ελληνικών θαλασσών

Η νέα εφαρμογή πλοήγησης για σκάφη Plora App είναι το απαραίτητο εργαλείο για εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν τις ελληνικές θάλασσες και παραλίες.

Πρόκειται για ένα application το οποίο απευθύνεται σε όλους εκείνους οι οποίοι θέλουν να εξερευνήσουν την ελληνική ακτογραμμή είτε έχουν νοικιάσει ένα σκάφος είτε είναι ιδιοκτήτες.

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει περισσότερα από 7.500 σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία απαρτίζονται από παραλίες, λιμάνια, ανεφοδιασμό καυσίμων, εστιατόρια, τεχνικές υπηρεσίες σκαφών κ.α.

2tg

«Το Plora, δημιουργήθηκε αρχικά από την ανάγκη μας, να μοιραστούμε πληροφορίες για να νησιά τα οποία επισκεπτόμασταν αλλά δεν είχαμε αίσθηση των παραλίων που πρέπει να επισκεφθούμε, που να φάμε αν καθόμασταν για λίγες ώρες, αλλά και πιο σημαντικά πράγματα, όπως για το πώς να ανεφοδιάσουμε το σκάφος μας με καύσιμα» αναφέρει ο Νικόλας Σακελλαρίου, CEO και συνιδρυτής .

Η εφαρμογή διαθέτει ναυτικούς χάρτες, υψηλής ποιότητας, μέσω των οποίων ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί στο μέρος που θέλει και  να υπολογίσει τα καύσιμα και τον χρόνο που θα χρειαστεί.

«Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα πλέον να δουν μέσω φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, το λιμάνι που θα δέσουν το σκάφος τους, καθώς και απόκρημνες παραλίες οι οποίες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό θαλάσσιου τουρισμού με σκάφος. Πρόκειται για το απόλυτο εργαλείο trip planning, καθώς ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να οργανώσει και να αποθηκεύσει τα μέρη που θέλει να επισκεφθεί προτού τον απόπλου του, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να μοιραστεί τη διαδρομή αυτή με τους φίλους του» αναφέρει ο Ηλίας Μάλλιος, Υπεύθυνος πωλήσεων και συνιδρυτής.

Η εφαρμογή, δίνει επιπλέον τη δυνατότητα πρόσθεσης σημείων ενδιαφέροντος από επαγγελματίες οι οποίοι μπορεί να θέλουν να προωθήσουν τη δραστηριότητα τους, είτε αυτή είναι ένα εστιατόριο είτε ένα πρατήριο καυσίμων είτε ακόμη και parking σκαφών.

Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσθέσουν και οι ίδιοι νέα σημεία ενδιαφέροντος και να τα κρατήσουν είτε μόνο προς δική τους χρήση είτε να τα κάνουν δημόσια ούτως ώστε να επισκεφτούν και άλλα μέλη του δικτιού.

«Έχουμε δώσει έμφαση στο user experience γιατί πιστεύουμε πως η χρηστικότητα και η ταχύτητα απόκρισης της εφαρμογής είναι πολύ σημαντική στις θαλάσσιες συνθήκες. Αναπτύξαμε τους δικούς μας ναυτικούς χάρτες και εργαλεία routing κατά τα πρότυπα πρωτοπόρων εταιριών, ούτως ώστε να ελκύσουμε και να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες χειριστές. Τώρα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα χρηστών, ούτως ώστε να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Σκλιάς, Υπεύθυνος ανάπτυξης λογισμικού και συνιδρυτής.

3r43

Η ασφάλεια στη θάλασσα είναι απαρχή όλων, και για αυτό το λόγω το application διαθέτει SOS button, το οποίο σε περίπτωση ενεργοποίησης ειδοποιεί όλους τους χρήστες σε απόσταση 10 ΝΜ και αμέσως δημιουργείτε routing προς τον χρήστη αυτό.

Μπορείτε να κατεβάσετε το application σε android και Apple συσκευές με το όνομα Plora App ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  www.plora.gr

r43

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.