Εκ νέου αύξηση στις απολαβές των CEOs στις ΗΠΑ

Εκ νέου αύξηση στις απολαβές των CEOs στις ΗΠΑ

70
Εκ νέου αύξηση στις απολαβές των CEOs στις ΗΠΑ

Οι πληθωριστικές πιέσεις που ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία έχουν περιορίσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατη έρευνα, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters, σημειώνει ότι η διάμεσος των απολαβών των κορυφαίων CEOs στις ΗΠΑ κατέγραψε άνοδο 7,7% το 2022 και διαμορφώθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των $22,3 εκατ. Η καταγραφείσα αύξηση το 2022 είναι υψηλότερη εκείνης των επιπέδων του πληθωρισμού.

Η έρευνα έλαβε υπόψη τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους CEOs δημόσιων αμερικανικών εταιρειών, των οποίων τα έσοδα αγγίζουν ή ξεπερνούν το $1 δισ. Η αντίστοιχη έρευνα πέρυσι κατέδειξε ότι η άνοδος των απολαβών των CEOs είχε διαμορφωθεί στο 31% για το 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυξήσεις που καταγράφονται οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στην παραχώρηση μετοχικών μεριδίων, συνήθη διαδικασία όσον αφορά τις απολαβές CEOs εταιρειών, που όμως συνήθως δεν πραγματοποιείται και για τους υπαλλήλους των εταιρειών.

Φωτό: Freepik

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.