Capital Product Partners: Τα επίπεδα κερδοφορίας και οι εκτιμήσεις για το μέλλον

Capital Product Partners: Τα επίπεδα κερδοφορίας και οι εκτιμήσεις για το μέλλον

448
Capital Product Partners: Τα επίπεδα κερδοφορίας και οι εκτιμήσεις για το μέλλον

Σε ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου προχώρησε η Capital Product Partners L.P. στις 5 Μαΐου 2023. Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη $10 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2023, επίπεδα κατά 60% χαμηλότερα έναντι των κερδών του α’ τριμήνου του 2022. Σε κάθε περίπτωση, τα έσοδα της εταιρείας το α’ τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε $81 εκατ., 10% αυξημένα έναντι των εσόδων α’ τριμήνου του 2022.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Capital Product Partners παρέλαβε δύο πλοία εντός του α’ τριμήνου του τρέχοντος έτους, τα «Itajai Express» και «Asterix I», που έχουν ναυλωθεί σε συμβόλαια μεγάλης διάρκειας.

Εκτιμήσεις για το μέλλον

Containerships

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να καταγράψει πτώση 1,1% το 2023 αλλά να αυξηθεί κατά 3,3% το 2024. Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη του στόλου εκτιμάται σε 6,9% και 5,8% το 2023 και το 2024 αντίστοιχα, όμως η ανάγκη συμμόρφωσης με περιβαλλοντικούς κανονισμούς και οι ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τα ναυπηγεία μπορούν να περιορίσουν την άνοδο της προσφοράς.

Επί του παρόντος, το orderbook απαρτίζεται από 916 containerships αθροιστικής μεταφορικής ικανότητας 7,5 εκατ. TEUs, επίπεδα ίσα με 28,9% της μεταφορικής ικανότητας του παγκόσμιου στόλου.

LNG carriers

Οι ναύλοι των συμβολαίων χρονοναύλωσης βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και το outlοok για το 2023 παραμένει θετικό: Η αύξηση των τονομιλίων αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,5%, ενώ η μεταφορική ικανότητα του στόλου εκτιμάται ότι θα καταγράψει άνοδο 5% το 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.