Ανάκαμψη δίχως «γκάζι» για την κινεζική οικονομία

Ανάκαμψη δίχως «γκάζι» για την κινεζική οικονομία

49
Ανάκαμψη δίχως «γκάζι» για την κινεζική οικονομία

Οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης που καταγράφονται στην Κίνα δεν έχουν καταφέρει επί του παρόντος να κερδίσουν τις εντυπώσεις, με τους ιδιαίτερα χαμηλούς στόχους ανάπτυξης που θέτει το Πεκίνο να μην αναπτερώνουν το ηθικό καταναλωτών και επενδυτών.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times, ο νέος CEO της Maersk, Vincent Clerc, σημείωσε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας είναι πιο αδύναμη από το αναμενόμενο, καθώς οι καταναλωτές παραμένουν επηρεασμένοι από τις διαταραχές που οφείλονται στην πανδημία.

Ο στόχος ανάπτυξης που έχει θέσει το Πεκίνο για το 2023 είναι 5% και αποτελεί τον χαμηλότερο στόχο των τελευταίων δεκαετιών. Από την άλλη, το ΔΝΤ παραμένει κάπως πιο αισιόδοξο αναφορικά με την κινεζική οικονομία, προβλέποντας ανάπτυξη 5,2%.

Ο κ. Clerc υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές έχουν επηρεαστεί από τις πολιτικές που χάραξε το Πεκίνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και, παρόλο που οι περιορισμοί έχουν πλέον αρθεί σε σημαντικό βαθμό, τα απαισιόδοξα συναισθήματα θα επιμείνουν για λίγο παραπάνω.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.