Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εταιρειών λιανικής των ΗΠΑ

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εταιρειών λιανικής των ΗΠΑ

56
Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εταιρειών λιανικής των ΗΠΑ

Μια νέα έρευνα της πρωτοβουλίας Ship It Zero καταδεικνύει ότι οι Walmart, Target και Home Depot αποτέλεσαν τις πιο «ρυπογόνες» εταιρείες λιανικής το 2022, βάσει των εμπορευμάτων που εισήγαγαν διά θαλάσσης, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά την πανδημία.

Η έκθεση αναλύει σε βάθος δεδομένα για τις μεγαλύτερες εταιρείες που εισάγουν εμπορεύματα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Home Depot, LG Electronics, Nike, Target, Amazon και IKEA, και συγκεκριμένα για τις εκπομπές των πλοίων που κάλυψαν τις μεταφορικές τους ανάγκες. Οι εταιρείες λιανικής που αναλύθηκαν παρήγαγαν 3,5 εκατ. τόνους αερίων του θερμοκηπίου μέσω της διά θαλάσσης εισαγωγής εμπορευμάτων στις ΗΠΑ, δείχνει η έρευνα.

Η Ship It Zero αφήνει σαφείς αιχμές προς τις εταιρείες σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές τους δεσμεύσεις. «Οι Walmart και Home Depot διαθέτουν μεγάλη αγοραστική δύναμη προκειμένου να επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας», σημειώνει. Στα επιμέρους στοιχεία, η Home Depot αποτέλεσε την εταιρεία που παρήγαγε τον μεγαλύτερο όγκο ρύπων μεταξύ των εταιρειών στον κλάδο των επίπλων, ενώ LG και Samsung ήταν οι πιο ρυπογόνες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας. Τέλος, τα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς διαχειρίστηκαν το 2021 το 40% των εισαγωγών σε όρους TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.