Σιτάρι: Πώς θα διαμορφωθούν προσφορά και ζήτηση

Σιτάρι: Πώς θα διαμορφωθούν προσφορά και ζήτηση

73
Σιτάρι: Πώς θα διαμορφωθούν προσφορά και ζήτηση

Αύξηση προσφοράς και ζήτησης σιταριού, έναντι της αμέσως προηγούμενης εκτίμησης, αναμένει το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας στη μηνιαία έκθεσή του. Συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες προμήθειες σιταριού θα διαμορφωθούν στους 1,061 δισ. τόνους το 2022/2023, απόρροια της αυξημένης παραγωγής από Ρωσία και Αυστραλία. Η παραγωγή της Αυστραλίας εκτιμάται από το αμερικανικό υπουργείο στους 38 εκατ. τόνους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Από την άλλη, η ρωσική παραγωγή θα αγγίξει τους 92 εκατ. τόνους.

Την ίδια ώρα, στους 791,2 εκατ. τόνους «βλέπει» την παγκόσμια κατανάλωση το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας, κυρίως λόγω της υψηλότερης ζήτησης από Καναδά, ΕΕ και Ρωσία. Το εμπόριο σιταριού εκτιμάται ότι θα φτάσει στους 212,9 εκατ. τόνους, με τις εξαγωγές από την Αυστραλία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και την ΕΕ να αντισταθμίζει τις μειωμένες εξαγωγικές ροές του Καναδά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.