Στρατηγική επενδυτική συμφωνία των Celestyal Cruises και Louis με τη Searchlight Capital...

Στρατηγική επενδυτική συμφωνία των Celestyal Cruises και Louis με τη Searchlight Capital Partners

82
Στρατηγική επενδυτική συμφωνία των Celestyal Cruises και Louis με τη Searchlight Capital Partners

Η Celestyal Cruises και η μητρική εταιρεία Louis plc, κορυφαία κυπριακή εταιρεία στον τομέα του τουρισμού, ανακοίνωσαν την οριστικοποίηση στρατηγικής επενδυτικής συμφωνίας με κεφάλαια που διαχειρίζεται η Searchlight Capital Partners, L.P. («Searchlight»), παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των ιδιωτικών επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Searchlight θα επενδύσει σε μία νέα εταιρεία holding (χαρτοφυλακίου), τη Celestyal Holdings. Αυτό θα διευκολύνει τη Celestyal Cruises στο να ενισχύσει διεθνώς την εταιρική της ταυτότητα, να χτίσει περαιτέρω στις επιτυχίες που είχε έως σήμερα, να διευρύνει το επιχειρησιακό της αποτύπωμα ενώ παράλληλα θα αναπτύξει και ανανεώσει τον στόλο της. Η Celestyal Cruises θα συνεχίσει να λειτουργεί με δύο κρουαζιερόπλοια στον στόλο της από τα γραφεία της στον Πειραιά, με την παρούσα διεθνή διευθυντική ομάδα να παραμένει στην ηγεσία της. Σημειώνεται πως ο Όμιλος Louis θα συνεχίσει να συμμετέχει ως μέτοχος στη νέα εταιρεία.

«Πριν από την πανδημία, η Celestyal Cruises βρισκόταν σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και η κεφαλαιακή ενίσχυση από την Searchlight θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην υλοποίηση της στρατηγικής μας και θα επιταχύνει το πλάνο ανανέωσης του στόλου μας», δήλωσε ο Κρις Θεοφιλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Celestyal Cruises. «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που θα έχουμε τη Searchlight στρατηγικό μας εταίρο και ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας επενδύοντας στη θετική δυναμική μας, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα του brand παγκοσμίως, δημιουργώντας επιπρόσθετη αξία και ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για τη βραβευμένη εμπειρία που προσφέρουμε στους επιβάτες μας. Η τουριστική περίοδος του 2022 διαφαίνεται στέρεη και με αυτή τη σημαντική εξέλιξη είμαστε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένοι για τη μελλοντική πορεία της εταιρείας.»

«Ο κλάδος της κρουαζιέρας επέδειξε εξαιρετική ανθεκτικότητα κατά τη διαδικασία ανάκαμψης από την πανδημία και η Celestyal Cruises, ως η κύρια εταιρεία κρουαζιέρας homeporting στην Ελλάδα, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα», δήλωσε ο Ραλφ Άκερμαν, Συνέταιρος στην Searchlight. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε τον Κρις και τη διοικητική του ομάδα, αλλά και που θα δουλέψουμε με τον Όμιλο Louis, ώστε να γίνουμε μέρος του επόμενου κεφαλαίου στην ανάπτυξη της Celestyal Cruises. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στην εδραίωση της θέσης της ως η κορυφαία εταιρεία κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας τις μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει και το επιχειρησιακό της αποτύπωμα.»

«Με βαθιά εμπειρία και άριστη γνώση της περιοχής όπου δραστηριοποιείται, η Celestyal Cruises υπήρξε πάντα μια ισχυρή εταιρεία και αναπόσπαστο κομμάτι του Ομίλου μας,» δήλωσε ο κ. Κωστάκης Λοΐζου, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis. «Με την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης από την Searchlight, το μέλλον της Celestyal Cruises διαγράφεται ακόμα πιο λαμπρό. Ανυπομονούμε να είμαστε συμμέτοχοι στην αξιοποίηση στο έπακρο των δυνατοτήτων που έχει η εταιρεία.»

Η Louis plc έλαβε επαγγελματικές συμβουλές επί του θέματος από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους Houlihan Lokey, Λονδίνο – νομικούς συμβούλους Hill Dickinson, Λονδίνο και Χρύσης Δημητριάδης, Κύπρος – φορολογικούς συμβούλους PriceWaterhouseCoopers, Κύπρος.

Η Searchlight έλαβε επαγγελματικές συμβουλές επί του θέματος από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους Alvares & Marsal – νομικούς συμβούλους Willkie Farr & Gallagher LLP – φορολογικούς συμβούλους KPMG – ασφαλιστικούς συμβούλους Lockton – τεχνικούς συμβούλους Rennaissance Shipbroking.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.