Αλουμίνιο: Ρεκόρ ημερήσιας παραγωγής στην Κίνα

Αλουμίνιο: Ρεκόρ ημερήσιας παραγωγής στην Κίνα

148
Αλουμίνιο: Ρεκόρ ημερήσιας παραγωγής στην Κίνα

Η παραγωγή αλουμινίου της Κίνας αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο έναντι του αντίστοιχου μήνα πέρσι, καθώς οι τιμές ενισχύονται και νέα μεταλλουργεία εισήλθαν στη γραμμή παραγωγής, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του National Bureau of Statistics.

Πιο συγκεκριμένα η κινεζική παραγωγή αλουμινίου τον περασμένο μήνα ανήλθε στους 3,16 εκατ. τόνους, 7,9% αυξημένη σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε ημερήσια παραγωγή 105.333 τόνων αλουμινίου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιας παραγωγής στην Κίνα.

Οι τιμές αλουμινίου είναι εμφανώς αυξημένες συγκριτικά με τα χαμηλά τετραετίας του Μαρτίου, όταν ο κορονοϊός ουσιαστικά βύθισε τη ζήτηση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, οι τιμές αλουμινίου άγγιξαν υψηλά 2,5 ετών στη Σαγκάη.

Κατά τους εννέα πρώτους μήνες του έτους, η παραγωγή της Κίνας έφτασε στους 27,45 εκατ. τόνους, αυξημένη σε ετήσια βάση κατά 2,8%, ενώ είναι πιθανό φέτος να σπάσει κάθε ρεκόρ μετά από μια σημαντική πτώση το 2019.

Φωτό: Michael Reynolds/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.