Stellamar, ένα καινοτόμο πλοίο γενικού φορτίου

Stellamar, ένα καινοτόμο πλοίο γενικού φορτίου

111
Stellamar, ένα καινοτόμο πλοίο γενικού φορτίου
Φωτό: AtoB@C Shipping

Η εταιρεία AtoB@C Shipping ανακοίνωσε την παράδοση του Stellamar, δείγμα των επενδύσεων σε καινοτόμες και περιβαλλοντικά φιλικές λύσεις μεταφοράς.

Το Stellamar ανήκει στην κατηγορία των υβριδικών πλοίων γενικού φορτίου με δυνατότητα λειτουργίας του με ηλεκτρική ενέργεια και αποτελεί το δεύτερο από μια σειρά δώδεκα τέτοιων πλοίων. Η ενσωμάτωση μεγάλων μπαταριών και η δυνατότητα συνδεσιμότητάς του με ηλεκτρική ενέργεια από τη στεριά (shore power connectivity) επιτρέπουν τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα σε πάνω από 50%.

Η ικανότητα του Stellamar να μεταφέρει μεγάλο εύρος φορτίων αντικατοπτρίζει την ευελιξία που απαιτείται στη σύγχρονη ναυτιλία. Το μεγάλης έκτασης και χωρίς εμπόδια κατάστρωμά του επιτρέπει τη φόρτωση μεγαλύτερων φορτίων σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πλοία του στόλου. Επιπλέον, η βελτιστοποιημένη διαρρύθμιση των καταλυμάτων και της γέφυρας στην πρύμνη βελτιστοποιεί τη χωρητικότητα φόρτωσης και ενισχύει την ορατότητα και την ασφάλεια κατά τη ναυσιπλοΐα.

Όλα τα πλοία της σειράς θα λειτουργούν υπό τη διαχείριση της AtoB@C Shipping μέσα στο Green Coaster Pool, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στις βιώσιμες μεταφορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.