Διώρυγα Παναμά: Μύθοι και αλήθειες για τις διελεύσεις πλοίων

Διώρυγα Παναμά: Μύθοι και αλήθειες για τις διελεύσεις πλοίων

123
Διώρυγα Παναμά: Μύθοι και αλήθειες για τις διελεύσεις πλοίων
Φωτό: Διώρυγα του Παναμά

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα στη Διώρυγα του Παναμά, με τα διαθέσιμα slots για διελεύσεις να αυξάνονται σε 27 από τις 25 Μαρτίου, σημάδι της σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, και ενώ σημαντικό μέρος των προκλήσεων επιμένουν, η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά προχώρησε σε ανακοίνωση μέσω της οποίας αποπειράται να ξεδιαλύνει το τοπίο αναφορικά με τις διελεύσεις και να καταρρίψει ορισμένους μύθους.

Ειδικότερα, ο αριθμός των πλοίων που αναμένουν στα δύο άκρα της Διώρυγας είναι φυσιολογικός λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητα. Μάλιστα, τα περισσότερα πλοία έχουν προγραμματίσει τις διελεύσεις τους, όμως συνήθως φτάνουν νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο, γεγονός που οδηγεί στις εικόνες συμφόρησης.

Επιπλέον, αντίθετα των εκτιμήσεων πως η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί, η Διώρυγα του Παναμά υπογραμμίζει ότι βάσει των τωρινών προβλέψεων, μέχρι και το 2025 θα επέλθει πλήρης κανονικότητα στις διελεύσεις πλοίων.

Παράλληλα, η Αρχή της Διώρυγας αναφέρει ότι οι πλειστηριασμοί για τις διελεύσεις πλοίων έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν θυμίζουν τα υψηλά που κατεγράφησαν το 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.