Αυξημένο το ενδιαφέρον για μικροκυκλώματα στην Ιαπωνία

Αυξημένο το ενδιαφέρον για μικροκυκλώματα στην Ιαπωνία

17
Αυξημένο το ενδιαφέρον για μικροκυκλώματα στην Ιαπωνία

Ο ρόλος των μικροκυκλωμάτων στην παγκόσμια οικονομία είναι αδιαμφισβήτητα καθοριστικός, με τα τσιπ να αξιοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα και από πληθώρα βιομηχανιών. Πέραν αυτού, το γεγονός ότι η Ταϊβάν βρίσκεται στην κορυφή της βιομηχανίας προκαλεί προβληματισμό, δεδομένου ότι η νήσος αποτελεί, σύμφωνα με αναλυτές, το επόμενο μεγάλο γεωπολιτικό μέτωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές χώρες έχουν αρχίσει να ενισχύουν τις βιομηχανίες μικροκυκλωμάτων τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ΗΠΑ αλλά και την Ιαπωνία. Μάλιστα, τελευταία εξέλιξη αποτελεί η ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής τσιπ Shin-Etsu Chemical ότι θα επενδύσει περίπου $545 εκατ. σε εργοστάσια στον νομό Gunma.

Πρόκειται για εργοστάσιο που θα παράγει πρώτες ύλες που αξιοποιούνται στην κατασκευή μικροκυκλωμάτων. Η πρώτη φάση της επένδυσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως και το 2026.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.