Έγκριση του DNV σε νέα μηχανή μεθανόλης

Έγκριση του DNV σε νέα μηχανή μεθανόλης

56
Έγκριση του DNV σε νέα μηχανή μεθανόλης

Με τις προοπτικές της μεθανόλης ως ναυτιλιακού καυσίμου να είναι ιδιαίτερα θετικές, δεν προκαλεί έκπληξη το ότι πληθώρα εταιρειών κατασκευής μηχανών αποπειρώνται να εισέλθουν στον στίβο μηχανών μεθανόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, η Bergen Engines, εταιρεία κατασκευής μηχανών μέσης ταχύτητας και συστημάτων παραγωγής ενέργειας, ανακοίνωσε ότι έλαβε έγκριση από τον νηογνώμονα DNV αναφορικά με την ετοιμότητα των μηχανών της στη χρήση μεθανόλης.

Η μεθανόλη, όταν παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, είναι ένα καύσιμο που υπόσχεται χαμηλότερες εκπομπές αέριων ρύπων, όπως διοξειδίου του άνθρακα, οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων. Έτσι, η υιοθέτηση της μεθανόλης από τις μηχανές εσωτερικής καύσης συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ταυτόχρονα, η χρήση της μεθανόλης οδηγεί στη βελτίωση της απόδοσης της μηχανής, λόγω των φυσικών και χημικών ιδιοτήτων της.

Πέρα από τη μεθανόλη, η Bergen Engines συνεχίζει την έρευνα και την ανάπτυξη στα εναλλακτικά καύσιμα. Εξερευνώντας τις δυνατότητες του υδρογόνου και της αμμωνίας, η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογίες που θα επιτρέψουν τη χρήση 100% υδρογονοκίνητων μηχανών και εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης της αμμωνίας ως κύριας πηγής καυσίμου. Η επέκταση της εταιρείας σε πράσινες λύσεις αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για να προσφέρει βιώσιμες λύσεις μέσω τεχνολογικών καινοτομιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.