Νέο κεφάλαιο στη διά θαλάσσης μεταφορά υγροποιημένου CO₂

Νέο κεφάλαιο στη διά θαλάσσης μεταφορά υγροποιημένου CO₂

98
Νέο κεφάλαιο στη διά θαλάσσης μεταφορά υγροποιημένου CO₂

Ένα νέο κεφάλαιο στη μεταφορά υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) ανοίγουν οι Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd (γνωστή ως «Κ» Line) και Nippon Gas Line Co., Ltd. (Nippon Gas Line), με την ίδρυση μιας νέας εταιρείας μάρκετινγκ. Η στρατηγική αυτή κίνηση των δύο μερών έχει στόχο την παροχή μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής παροχής υπηρεσιών μεταφοράς υγροποιημένου CO₂ για την υποστήριξη έργων δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS).

Η πρωτοβουλία αυτή συμβαδίζει με τις προσπάθειες της ιαπωνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την εκκίνηση έργων CCS έως το 2030. Αυτό εντάσσεται στη «Βασική Πολιτική για την Πραγμάτωση των GX», με στόχο την ενίσχυση της έρευνας και της ανάπτυξης, καθώς και τη μείωση του κόστους μέσω της εφαρμογής κεντρικών σημείων (hubs) από τα οποία θα γίνονται διανομές προς διάφορους προορισμούς (clusters).

Η «Κ» Line είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία φορτηγών πλοίων για τη μεταφορά υγροποιημένου CO₂ για το Northern Lights, το πρώτο πλήρες παγκόσμιο έργο CCS. Από τη δική της πλευρά, η Nippon Gas Line, έχοντας ήδη ξεκινήσει τη διαχείριση πλοίων για τη μεταφορά υγροποιημένου CO₂, αναπτύσσει τεχνολογίες για τη λειτουργία και τον χειρισμό του υγροποιημένου CO₂ σε χαμηλές θερμοκρασίες και πιέσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.