NEMO: Ο οργανισμός για την προώθηση της πυρηνικής ενέργειας στη ναυτιλία

    113
    NEMO: Ο οργανισμός για την προώθηση της πυρηνικής ενέργειας στη ναυτιλία

    Η HD Hyundai Shipbuilding & Offshore Engineering (HSOE) ανακοίνωσε στις 6 Μαρτίου ότι ίδρυσε τον Nuclear Energy Maritime Organization (NEMO) σε συνεργασία με κορυφαίους παγκόσμιους οργανισμούς πυρηνικής ενέργειας.

    Ο NEMO, ο οποίος έχει την έδρα του στο Λονδίνο, θα συνεργαστεί με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για τη θέσπιση παγκόσμιων προτύπων και κανονισμών για την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας στις θαλάσσιες μεταφορές.

    Στον NEMO θα συμμετάσχουν 11 κορυφαίες εταιρείες από επτά χώρες, μεταξύ των οποίων η HD Hyundai, η Terrapower, μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία κατασκευής μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων (SMR) που ιδρύθηκε από τον Bill Gates, η Westinghouse EC, η πιο προηγμένη εταιρεία πυρηνικών σταθμών στον κόσμο, ο Lloyd’s Resister και η Seaborg της Δανίας, καινοτόμος εταιρεία στους αντιδραστήρες τηγμένου άλατος.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.