Στροφή των Fincantieri στα υποβρύχια;

Στροφή των Fincantieri στα υποβρύχια;

84
Στροφή των Fincantieri στα υποβρύχια;

Αυξημένο ενδιαφέρον για την πολεμική βιομηχανία φαίνεται πως επιδεικνύει η ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantieri, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, το ιταλικό ναυπηγείο βρίσκεται σε συνομιλίες με την εταιρεία Leonardo για πιθανή εξαγορά της μονάδας ναυπήγησης υποβρυχίων Whitehead Alenia Sistemi Subacquei (Wass). Η διαρροή της είδησης αυτής στον ιταλικό Τύπο εκτόξευσε τις μετοχές της Fincantieri περισσότερο από 7%, επισημαίνει το Reuters.

Η αξία της απόκτησης της Wass υπολογίζεται μεταξύ 200-300 εκατ. ευρώ, καθώς η Fincantieri προσανατολίζεται στην ενίσχυση της θέσης της στη ναυπήγηση υποβρυχίων. Τονίζεται ότι η ναυπήγηση υποβρυχίων αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 25% των εσόδων της εταιρείας.

H Fincantieri, σε δελτίο τύπου της, δεν προέβη σε κάποια σχετική διευκρίνιση για τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά τόνισε ότι εξετάζει ποικίλες στρατηγικές ευκαιρίες. Στην ανακοίνωση σημειώνει ότι πρωταρχικός στόχος της είναι η τεχνολογική της ανάπτυξη με σκοπό τη δημιουργία αξίας για όλους τους stakeholders.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.