Η Shenzhen κλείνει το μάτι σε ένα ναυτιλιακό οικοσύστημα LNG

Η Shenzhen κλείνει το μάτι σε ένα ναυτιλιακό οικοσύστημα LNG

37
Η Shenzhen κλείνει το μάτι σε ένα ναυτιλιακό οικοσύστημα LNG

H σημαντική κινεζική πόλη-λιμάνι Shenzhen κλείνει το μάτι στους διαχειριστές LNG, προβαίνοντας σε μέτρα που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη και την ανάδειξή της σε κόμβο εμπορίας LNG.

Συγκεκριμένα, η Shenzhen Development and Reform Commission θα διερευνήσει νέα μοντέλα εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου, προσελκύοντας ναυτιλιακές εταιρείες μεγάλου μεγέθους και τις θυγατρικές τους να διεξαγάγουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην κινεζική πόλη-λιμάνι. Παράλληλα, θα παράσχει επιδοτήσεις έως και $1,39 εκατ. για κάθε νεότευκτο ή μεταχειρισμένο έως πέντε ετών LNG carrier μεγάλης μεταφορικής ικανότητας για τα επόμενα τρία χρόνια. Οικονομική στήριξη θα λάβουν και εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV) που παρέχουν υπηρεσίες leasing για την αγορά LNG carriers.

Για την ανάπτυξη της δυναμικότητας διανομής LNG στην ευρύτερη περιοχή, η Shenzhen θα αναπτύξει επίσης κέντρο διανομής του καυσίμου και θα προσφέρει επιδοτήσεις σε νέες εταιρείες παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών κατά μήκος του δέλτα του ποταμού Pearl.

Τέλος, και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο LNG bunkering θα λαμβάνουν οικονομική στήριξη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.