«Άνοιξη» για τις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών

«Άνοιξη» για τις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών

35
«Άνοιξη» για τις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών

Η Ρωσία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών παγκοσμίως, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό εξαγωγών κατά το τρέχον γεωργικό έτος, που αφορά την περίοδο από 1η Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών για το τρέχον γεωργικό έτος θα ανέλθουν στους 66,7 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τον κ. Pavensky, επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας σιδηροδρόμων dry φορτίων Rusagrotrans.

Επισημαίνεται ότι οι ρωσικές εξαγωγές σίτου ενδέχεται να ανέλθουν στους 52,4 εκατ. τόνους το τρέχον γεωργικό έτος. Παράλληλα, οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών από την 1η Ιουλίου 2023 έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2024 αναμένεται να ανέλθουν στους 46,6 εκατ. τόνους, καταγράφοντας αύξηση 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι στους πέντε βασικούς εισαγωγείς ρωσικών σιτηρών για το τρέχον γεωργικό έτος συγκαταλέγονται ασιατικά και αφρικανικά κράτη. Αυτά είναι: η Τουρκία (4,4 εκατ. τόνοι), η Αίγυπτος (3,7 εκατ. τόνοι), το Μπανγκλαντές (2,5 εκατ. τόνοι), το Πακιστάν (1,8 εκατ. τόνοι) και η Αλγερία (1,6 εκατ. τόνους), σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.