Υψηλές προοπτικές για τη ρωσική παραγωγή LNG

Υψηλές προοπτικές για τη ρωσική παραγωγή LNG

43
Υψηλές προοπτικές για τη ρωσική παραγωγή LNG

Η Ρωσία εντείνει τις προσπάθειές της να αναδειχθεί κορυφαίος παραγωγός και εξαγωγέας ενέργειας σε παγκόσμια κλίμακα. Η Μόσχα υλοποιεί ένα φιλόδοξο ενεργειακό project αύξησης του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά LNG σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία θα αυξήσει την παραγωγή LNG στους 110 εκατ. τόνους το 2030, σε σύγκριση με τους 33 εκατ. τόνους που παρήγαγε το περασμένο έτος.

Ο ρωσικός στόχος είναι η αύξηση του μεριδίου της χώρας στην παγκόσμια αγορά LNG κατά 15-20% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα του 8%, σύμφωνα με τη δήλωση του αναπληρωτή Ρώσου πρωθυπουργού κ. Novak.

Επισημαίνεται ότι η παραγωγή LNG από το κοίτασμα Yamal ενδέχεται να αυξηθεί το 2030 στους 60 εκατ. τόνους από τους 20 εκατ. τόνους, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Αντίστοιχη αύξηση αναμένεται και για τα κοιτάσματα της Βαλτικής (15 εκατ. τόνους το 2030), της Sakhalin (15 εκατ. τόνους το 2030) και του Murmansk (20 εκατ. τόνους το 2030).

Αξίζει να αναφερθεί, σύμφωνα με τον κ. Novak, ότι οι προσδοκώμενες ποσότητες LNG έχουν υπολογιστεί βάσει των ήδη σχεδιασθέντων ρωσικών ενεργειακών projects.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.