H χώρα-παράγοντας Χ για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας

H χώρα-παράγοντας Χ για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας

86
H χώρα-παράγοντας Χ για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν οδηγήσει τα περισσότερα κράτη να συνεργαστούν για την αποσόβηση της απειλής κατά του παγκόσμιου εμπορίου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Καναδάς ασκεί πιέσεις στην Κίνα να αναλάβει ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Καναδή υπουργός Εξωτερικών κ. Melanie Joly επισήμανε, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κίνα στην ασφάλεια των εμπορικών πλοίων που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα. Η κ. Joly τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Κίνας, ως εξαγωγικής δύναμης, να διατηρήσει ασφαλή την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και τα κινεζικά πλοία υφίστανται κίνδυνο κατά τη διέλευσή τους από τη συγκεκριμένη εμπορική αρτηρία.

Η έκκληση της κ. Joly προς την Κίνα έρχεται μετά τις παρόμοιες εκκλήσεις που είχαν απευθύνει στο ασιατικό κράτος οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters.

Τέλος, η Καναδή υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Κίνα να μην υποσκάπτει την επιβολή των διεθνών κυρώσεων προς τη Ρωσία, η οποία αποτελεί βασική σύμμαχο της Κίνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.