Σύστημα παροχής καυσίμου αμμωνίας της Wärtsilä σε δύο πλοία της EXMAR

Σύστημα παροχής καυσίμου αμμωνίας της Wärtsilä σε δύο πλοία της EXMAR

72
Σύστημα παροχής καυσίμου αμμωνίας της Wärtsilä σε δύο πλοία της EXMAR

H Wärtsilä Gas Solutions ανακοίνωσε πρόσφατα την παράδοση συστημάτων παροχής καυσίμου για δύο gas carriers μεσαίου μεγέθους που θα λειτουργούν με αμμωνία. Η κατασκευή των πλοίων πραγματοποιείται στα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard (HMD) στη Νότια Κορέα, με την EXMAR να είναι υπεύθυνη για την πρωτοβουλία. Η παράδοσή τους έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Το σύστημα παροχής υγρής αμμωνίας της Wärtsilä περιλαμβάνει την εφαρμογή ειδικών μηχανημάτων και διαδικασιών, που επιτρέπουν την αποτελεσματική και ασφαλή χρήση της υγρής αμμωνίας. Η μεταφορά της υγρής αμμωνίας γίνεται από αντλίες χαμηλής πίεσης σε αντλίες υψηλής πίεσης που βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν από την έγχυσή της στον κινητήρα. Επίσης, περιλαμβάνονται αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας για τη διασφάλιση των κατάλληλων επιπέδων αυτών των παραμέτρων. Ενώ δεν λείπουν οι εναλλάκτες θερμότητας, σκοπός λειτουργίας των οποίων είναι να διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία της αμμωνίας πριν από την έγχυσή της στους κινητήρες. Η εγκατάσταση και η συντήρηση αυτού του συστήματος χαρακτηρίζεται εύκολη, καθώς το σύστημα παροχής καυσίμου είναι τοποθετημένο σε μια ενιαία διάταξη.

Η EXMAR αποφάσισε μόλις τον Οκτώβριο να μετατρέψει την παραγγελία της από κινητήρες με LPG σε κινητήρες με αμμωνία. Η επιλογή της αμμωνίας αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη προσοχή προς τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Την παροχή των κινητήρων έχει αναλάβει η WinGD.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.