Οι «ορέξεις» της Σαουδικής Αραβίας για τα λιμάνια

Οι «ορέξεις» της Σαουδικής Αραβίας για τα λιμάνια

112
Οι «ορέξεις» της Σαουδικής Αραβίας για τα λιμάνια

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει το έργο της αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων και των logistics της στην επικράτεια του Βασιλείου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Saudi Ports Authority, με το χαρακτηριστικό όνομα «Mawani», ανακοίνωσε την εγκατάσταση νέων αγκυροβολίων στο King Fahad Industrial Port στην πόλη Yanbu, καθώς και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων.

Οι επενδύσεις αυτές στα αγκυροβόλια θα προσφέρουν πληθώρα πλεονεκτημάτων στους τομείς των logistics, της τροφοδοσίας των πλοίων με καύσιμα και στην παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα του σαουδαραβικού ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Σκοπός της «Mawani» είναι η αναβάθμιση των σαουδαραβικών λιμένων, με το βλέμμα στραμμένο στην περιφερειακή και διεθνή κοινότητα, καθώς και η βελτίωση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των λιμένων.

Η εγκατάσταση των νέων αγκυροβολίων στο King Fahad Industrial Port αναμένεται να αναβαθμίσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμανιού και να αναδείξει περαιτέρω τη στρατηγική σημασία του στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς χαρακτηρίζεται από τη γεωγραφική του εγγύτητα με τα εργοστάσια της βιομηχανικής πόλης Yanbu.

Επισημαίνεται ότι το King Fahad Industrial Port υποδέχτηκε ήδη το πρώτο πλοίο στην περιοχή, το «Athiri», υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.