Η εξοικείωση των ναυτικών με τη μεθανόλη στο επίκεντρο συνεργασίας

Η εξοικείωση των ναυτικών με τη μεθανόλη στο επίκεντρο συνεργασίας

40
Η εξοικείωση των ναυτικών με τη μεθανόλη στο επίκεντρο συνεργασίας

O LR και η δανική Green Marine ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προσφέρουν λύσεις προστιθέμενης αξίας στους stakeholders της ναυτιλίας που θα κατασκευάσουν, θα μετασκευάσουν ή διαχειρίζονται πλοία κατανάλωσης μεθανόλης, με προτεραιότητα να δίνεται στην εκπαίδευση.

Η μεθανόλη, γνωστή για τη χαμηλότερη ένταση άνθρακα και τη δυνατότητα παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη λύση για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Ως νέο καύσιμο στη ναυτιλία, υπάρχει ακόμη περιορισμένη επιχειρησιακή εμπειρία της μεθανόλης ως ναυτιλιακού καυσίμου και η χρήση της παρουσιάζει προκλήσεις για τους ναυτικούς και την επιμόρφωσή τους. Την ίδια ώρα, απαιτούνται επαρκείς γνώσεις από τα στελέχη των γραφείων προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση της.

Η Green Marine έχει αναπτύξει τεχνικές εκπαίδευσης με βάση την εμπειρία πρώην πλοιάρχων και μηχανικών που έχουν απασχοληθεί σε πλοία διπλού καυσίμου μεθανόλης. Η εμπειρία αυτή, σε συνδυασμό με την εμπειρογνωμοσύνη του LR γύρω από τους κανονισμούς, την αξιολόγηση και τη διαχείριση κινδύνων, παρέχει μια ολοκληρωμένη υποστήριξη, που αναμένεται να δημιουργήσει σημαντική αξία στην πράξη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.