Οι ναύλοι των LNG carriers σε φλερτ με χαμηλό επτά μηνών

Οι ναύλοι των LNG carriers σε φλερτ με χαμηλό επτά μηνών

83
Οι ναύλοι των LNG carriers σε φλερτ με χαμηλό επτά μηνών

Η αποδυνάμωση που καταγράφεται στη ναυλαγορά των LNG carriers είναι επίμονη, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Διώρυγας του Σουέζ. Πιο συγκεκριμένα, βάσει στοιχείων στην πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys, μετά τις εξελίξεις της εβδομάδας με πέρας την 24η Ιανουαρίου, οι ναύλοι των LNG carriers μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. ανέρχονται στα $45.000/ημέρα.

Τα εν λόγω επίπεδα καταγράφονται τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση, μετά από εβδομαδιαίες πτώσεις $20.000/ημέρα και $10.000/ημέρα αντίστοιχα. Μάλιστα, τα επίπεδα αυτά έχουν να καταγραφούν από τον Ιούνιο του 2023, βάσει της Fearnleys.

Παράλληλα, πτωτική παραμένει η πορεία των ναύλων και στην αγορά χρονοναυλώσεων μεγάλης διάρκειας. Συγκεκριμένα, μετά από πτώση $7.000/ημέρα, οι ναύλοι για ένα TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. ανέρχονται σε $55.000/ημέρα σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.