Ένα ορόσημο για το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ

Ένα ορόσημο για το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ

12
Ένα ορόσημο για το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ

Ένα νέο ορόσημο κατέγραψε το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ (ΙRI), καθώς η χωρητικότητα των εγγεγραμμένων σε αυτό πλοίων ξεπέρασε τα 200 εκατ. gt και σχεδόν έφτασε τα 5.600 πλοία.

«Το επίπεδο των 200 εκατ. gt είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο για το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ, το οποίο καταδεικνύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και την ποιοτική ναυτιλία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του IRI, Bill Gallagher.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014, το IRI έχει διπλασιάσει το τονάζ των εγγεγραμμένων σε αυτό πλοίων ενώ συνιστά το μοναδικό νηολόγιο παγκοσμίως που βρίσκεται στο πρόγραμμα QUALSHIP 21 της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ επί 19 συναπτά έτη. Ακόμα, είναι στη λευκή λίστα τόσο του Paris MoU όσο και του Tokyo MoU.

«Το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα ποιοτικό κράτος σημαίας λόγω των εξαιρετικών μας επιδόσεων κατά τη διενέργεια ελέγχων κρατών λιμένων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Chief Commercial Officer του IRI, Θεόφιλος Ξενακούδης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.