«Αναγέννηση» των αφρικανικών λιμανιών ελέω… Σουέζ

«Αναγέννηση» των αφρικανικών λιμανιών ελέω… Σουέζ

89
«Αναγέννηση» των αφρικανικών λιμανιών ελέω… Σουέζ

Η γεωπολιτική κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει αναγκάσει πολλές ναυτιλιακές εταιρείες να αποφεύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ και να ανακατευθύνουν ‒για λόγους ασφαλείας‒ τα πλοία τους γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στη Νότια Αφρική. Αυτή η επιλογή έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των πλοίων που επιλέγουν να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στα αφρικανικά λιμάνια, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα λιμάνια Walvis Bay στη Ναμίμπια και Port Louis στον Μαυρίκιο έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς σταθμοί ανεφοδιασμού για τις ανάγκες των πλοίων που πλέουν από τη Ναμίμπια προς τον Μαυρίκιο.

Τα καύσιμα που καλύπτουν τις ανάγκες ανεφοδιασμού των πλοίων προέρχονται από την TFG Marine, που δραστηριοποιείται στα αφρικανικά λιμάνια, όπως το Walvis Bay και το Algoa Bay. Η ζήτηση για ναυτιλιακά καύσιμα αυξάνεται στα λιμάνια από τον Μαυρίκιο μέχρι τη Νότια Αφρική και τα Κανάρια Νησιά, λόγω των επαναδρομολογήσεων των πλοίων, κάτι που αλλάζει τον χάρτη των ανεφοδιασμών.

Επισημαίνεται ότι τα δύο πολυσύχναστα, για λόγους ανεφοδιασμού πλοίων, λιμάνια, το Ρότερνταμ και η Σιγκαπούρη, αναμένεται να δουν αύξηση στις πωλήσεις καυσίμων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα πλοία αναζητούν πιο προσιτές τιμές στα καύσιμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.