Ένα καινοτόμο project για την παραγωγή και τη χρήση υδρογόνου και αμμωνίας

Ένα καινοτόμο project για την παραγωγή και τη χρήση υδρογόνου και αμμωνίας

97
Ένα καινοτόμο project για την παραγωγή και τη χρήση υδρογόνου και αμμωνίας

Το έργο Kashiwazaki Clean Hydrogen/Ammonia είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που επιδιώκει να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά ενεργειών για την παραγωγή και τη χρήση υδρογόνου και αμμωνίας. Σε πρώτο στάδιο θα γίνεται η παραγωγή υδρογόνου μέσω της επεξεργασίας φυσικού αερίου. Το επόμενο βήμα θα είναι η μετατροπή του παραγόμενου υδρογόνου σε αμμωνία. Επίσης, το έργο θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για τη δέσμευση και την αποθήκευση άνθρακα.

Η εγκατάσταση δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία HiPACT (High Pressure Acid-Gas Capture Technology), ανεπτυγμένη από την JPG Corporation και την BASF SE. Η JPG Corporation έχει λάβει τη σύμβαση EPCC για την κατασκευή των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν τις δραστηριότητες του έργου: προεπεξεργασία φυσικού αερίου, παραγωγή υδρογόνου, συλλογή και έγχυση άνθρακα, αποθήκευση και μεταφορά αμμωνίας.

Η Expro, ως πάροχος υπηρεσιών στην ενέργεια και με δεκαετή εμπειρία στις εγκαταστάσεις τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα, έρχεται να στηρίξει ουσιαστικά αυτό το έργο, αναλαμβάνοντας σημαντικό ρόλο. Η ετήσια σύμβαση της εταιρείας με το έργο αποσκοπεί στην τοποθέτηση σωλήνων σε πηγές διαφορετικού σκοπού, παραγωγής, αποθήκευσης και παρακολούθησης παραμέτρων υπεδάφους.

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τον Αύγουστο του 2025, ενώ στόχος του είναι η παραγωγή 700 τόνων υδρογόνου από το φυσικό αέριο τοπικής παραγωγής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.