Επένδυση της Cosco Shipping Energy Transportation σε έξι δεξαμενόπλοια μεθανόλης

Επένδυση της Cosco Shipping Energy Transportation σε έξι δεξαμενόπλοια μεθανόλης

63
Επένδυση της Cosco Shipping Energy Transportation σε έξι δεξαμενόπλοια μεθανόλης

Σε μια εντυπωσιακή κίνηση με το βλέμμα προς την πράσινη ναυτιλία, η Cosco Shipping Energy Transportation ανακοίνωσε την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου με την Cosco Shipping Heavy Industry για την κατασκευή έξι νέων δεξαμενόπλοιων κατανάλωσης μεθανόλης.

Συγκεκριμένα, τρία από τα πλοία θα είναι δεξαμενόπλοια τύπου Aframax χωρητικότητας 14.200 DWT μήκους 248,8 μέτρων και πλάτους 44 μέτρων. Επιπλέον, η Cosco Shipping Heavy Industry θα κατασκευάσει δύο δεξαμενόπλοια τύπου Panamax χωρητικότητας 64.900 DWT και ένα δεξαμενόπλοιο ΜR 50.000 DWT, στο ναυπηγείο της στη Dalian. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των πλοίων είναι η δυνατότητά τους για διπλή καύση, δηλαδή θα είναι εφοδιασμένα με κινητήρες που μπορούν να λειτουργήσουν τόσο με συμβατικά καύσιμα όσο και με μεθανόλη.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Cosco Shipping Energy Transportation επενδύει για πρώτη φορά σε πλοία διπλής καύσης, γεγονός που σηματοδοτεί τη δέσμευσή της για αναβάθμιση ενός πιο βιώσιμου στόλου. Η επιλογή της μεθανόλης ως εναλλακτικού καυσίμου υπογραμμίζει την επιδίωξη της εταιρείας στην προώθηση μιας πιο καθαρής και βιώσιμης ναυτιλίας.

Διαθέτοντας τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενοπλοίων στον κόσμο, η Cosco Shipping Energy Trasnportation δείχνει με την τελευταία της κίνηση ότι η μετάβαση στις πράσινες θαλάσσιες μεταφορές είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και κρίσιμη για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά.

Φωτό: www.ccs.org.cn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.