Harbor Lab: Στρατηγικές εξαγορές ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της

Harbor Lab: Στρατηγικές εξαγορές ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της

137
Harbor Lab: Στρατηγικές εξαγορές ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της

To χαρτοφυλάκιό της με νέα ψηφιακά προϊόντα εμπλουτίζει η Harbor Lab.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα την Αθήνα εξαγόρασε δύο προϊόντα ναυτιλιακού λογισμικού, τα SOFeXchange και DEMeXchange, από την Osiris Ltd. Αυτές οι στρατηγικές προσθήκες στο οπλοστάσιο της Harbor Lab πρόκειται να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ο ναυτιλιακός τομέας διαχειρίζεται τις διαδικασίες «last mile». Με αυτή την εξαγορά, η Harbor Lab θα ενσωματώσει την τεχνολογία στο υπάρχον λογισμικό της, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη λύση.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Harbor Lab, Αντώνης Μαλαξιανάκης, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την πρώτη μας εξαγορά, καθώς αποτελεί ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για τη μετασχηματιστική αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε. Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας για μια ψηφιακά συνδεδεμένη βιομηχανία, που πραγματικά εκσυγχρονίζει και βελτιστοποιεί τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις προσεγγίσεις σε λιμάνια. Θέλουμε οι ομάδες να λαμβάνουν ακριβείς αποφάσεις με βάση τα δεδομένα και όχι το ένστικτο. Με την αυτοματοποίηση και τον εξορθολογισμό αυτών των διαδικασιών μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας, οι ομάδες επιχειρήσεων και demurrage μπορούν να ανακατευθύνουν τις προσπάθειές τους σε πιο σύνθετα και προστιθέμενης αξίας καθήκοντα, ξεκλειδώνοντας πρωτοφανείς ευκαιρίες εξοικονόμησης στις συμβάσεις».

Με την ενσωμάτωση αυτών των νέων λογισμικών στο πακέτο υπηρεσιών της Harbor Lab, οι χρήστες θα μπορούν να χαρτογραφήσουν ψηφιακά κρίσιμα γεγονότα κατά τη διάρκεια ενός port call για τον υπολογισμό των χρεώσεων laytime και demurrage, συμβάλλοντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εργασιών των πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.