Η νέα πράσινη στρατηγική της Deutsche Bank: Πώς επηρεάζεται η ναυτιλία

Η νέα πράσινη στρατηγική της Deutsche Bank: Πώς επηρεάζεται η ναυτιλία

55
Η νέα πράσινη στρατηγική της Deutsche Bank: Πώς επηρεάζεται η ναυτιλία

Νέους πράσινους στόχους για τους δανειολήπτες της θέτει η Deutsche Bank, εν μέσω πιέσεων από την πλευρά τόσο των επενδυτών όσο και των διεθνών νομοθετών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Reuters ο Chief Sustainability Officer της Deutsche Bank, Jörg Eigendorf, έναν χρόνο μετά τη σύσταση ενός net zero forum από υψηλόβαθμα στελέχη για την αξιολόγηση δανείων 25 εκατ. ευρώ, που θα οδηγούσαν σε μεγάλες αυξήσεις των εκπομπών, το 25% θα πρέπει να τεθεί εκ νέου υπό διαπραγμάτευση.

Λόγος απόρριψης μιας συναλλαγής θα μπορούσε να αποτελέσει το ελλιπές στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας μιας εταιρείας. Η γερμανική τράπεζα θα επιδιώξει να μειώσει, μέσω των δανείων που παρέχει, τις εκπομπές από την εξόρυξη άνθρακα κατά 49% έως το τέλος αυτής της δεκαετίας και κατά 97% έως το 2050. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τη βιομηχανία τσιμέντου είναι 29% και 98%, ενώ σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία οι στόχοι της ευθυγραμμίζονται με τα Poseidon Principles.

Tέλος, ο κ. Eigendorf δήλωσε ότι οι νέοι αυτοί στόχοι ακολουθούν υφιστάμενους που έχουν τεθεί για τον κλάδο της ενέργειας, του χάλυβα και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.