Νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων στη Ρωσία και στο βάθος η Τουρκία

Νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων στη Ρωσία και στο βάθος η Τουρκία

104
Νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων στη Ρωσία και στο βάθος η Τουρκία

Εκατό νέες κυρώσεις επέβαλε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, στο στόχαστρο των οποίων είναι ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και προμηθευτές τεχνολογίας.

Παράλληλα, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε περισσότερα από 70 νομικά πρόσωπα, τα οποία «ωφελούνται από την υποστήριξη και τη διατήρηση του πολέμου στην Ουκρανία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν και τουρκικές εταιρείες, καθώς, όπως σημειώνει το αμερικανικό υπουργείο, η Ρωσία βασίζεται σε νομικά πρόσωπα τρίτων χωρών για την εισαγωγή εμπορευμάτων που βοηθούν στη συνέχιση του πολέμου. Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών έχει επανειλημμένα θέσει το ζήτημα της αποστολής ή μεταφόρτωσης αγαθών προς τη Ρωσία στην κυβέρνηση της Τουρκίας και στον τουρκικό ιδιωτικό τομέα.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν στη Margiana Insaat Dis Ticaret Limited Sirketi, η οποία συνεργάζεται με τις ρωσικές Limited Liability Company SMT-iLogic και Saturn EK OOO, όπως επίσης και στην Demirci Bilisim Ticaret Sanayi Limited Sirketi, η οποία ιδρύθηκε το 2022.

Στο στόχαστρο αμερικανικών κυρώσεων μπήκε και ένα δίκτυο με έδρα τη Φινλανδία, το οποίο ειδικεύεται στη μεταφορά ηλεκτρονικών συστημάτων σε εταιρείες και τελικούς χρήστες της Ρωσίας. Οι εταιρείες logistics Siberica Oy και Luminor Oy με έδρα τη Φινλανδία έχουν στείλει στη Ρωσία μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών ειδών, όπως κάμερες UAV, οπτικά φίλτρα υψηλής απόδοσης και μπαταρίες λιθίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.