Οι ΗΠΑ υποδέχονται το πρώτο επιβατηγό πλοίο κατανάλωσης υδρογόνου

Οι ΗΠΑ υποδέχονται το πρώτο επιβατηγό πλοίο κατανάλωσης υδρογόνου

56
Οι ΗΠΑ υποδέχονται το πρώτο επιβατηγό πλοίο κατανάλωσης υδρογόνου

Η Αρχή Θαλάσσιων Μεταφορών Εκτάκτου Ανάγκης της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο (WETA) ανακοίνωσε στις 22 Ιουνίου την επίτευξη ενός ορόσημου στον κλάδο των εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων, με την ολοκλήρωση του εφοδιασμού του πρώτου πορθμείου κατανάλωσης υδρογόνου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το «MV Sea Change» αποτελεί το πρώτο επιβατηγό πλοίο των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για την πρόωσή του και εφοδιάστηκε με καύσιμο υδρογόνο στην προκυμαία του Σαν Φρανσίσκο στο πλαίσιο των δοκιμών που πραγματοποιούνται πριν από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του. Ως επόμενο βήμα, το πλοίο θα ξεκινήσει να επιχειρεί δοκιμαστικά για μια περίοδο έξι μηνών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο.

Το χωρητικότητας 75 επιβατών πλοίο έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο All American Marine για λογαριασμό της πλοιοκτήτριας εταιρείας SWITCH Maritime, ενώ είναι εξοπλισμένο με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, οι οποίες παρέχουν στο πλοίο αυτονομία έως και 300 ναυτικά μίλια, επιτρέποντάς του να πλέει με ταχύτητες έως και 20 κόμβων.

Μόλις ξεκινήσει να επιχειρεί, το πλοίο πρόκειται να μεταφέρει επιβάτες μεταξύ της προβλήτας 41 στη βόρεια προκυμαία της πόλης και του τερματικού σταθμού φέρι στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.