Έκκληση για παρέμβαση Μπάιντεν στη σκιά της συμφόρησης στα λιμάνια της Δυτικής...

Έκκληση για παρέμβαση Μπάιντεν στη σκιά της συμφόρησης στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ

114
Έκκληση για παρέμβαση Μπάιντεν στη σκιά της συμφόρησης στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ

Mε την αβεβαιότητα γύρω από τη διάρκεια και το μέγεθος του αντικτύπου των κινητοποιήσεων εργαζομένων στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ να αυξάνεται, οι National Retail Federation και National Association of Manufacturers ζητούν την άμεση παρέμβαση της κρατικής διοίκησης Μπάιντεν. Στόχος είναι η επίτευξη εργασιακής συμφωνίας με τους λιμενεργάτες, προκειμένου να ανοίξουν τα λιμάνια στη Δυτική Ακτή.

Πλέον οι ενώσεις που ζητούν την παρέμβαση Μπάιντεν για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων στα λιμάνια ξεπερνούν τις 230. Οι ανησυχίες εντείνονται μεταξύ των ενώσεων, καθώς οι διαταραχές που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή 2 Ιουνίου παρατείνονται.

H Pacific Maritime Association, η οποία εκπροσωπεί εργοδότες στα λιμάνια, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει τις ενέργειες της International Longshore and Warehouse Union, οι οποίες ουσιαστικά έχουν παραλύσει τις μεταφορές σε λιμάνια όπως το Λος Άντζελες, το Λονγκ Μπιτς και το Σιάτλ.

Σύμφωνα με δεδομένα της MarineTraffic, η συμφόρηση στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής είναι σε άνοδο και ο μέσος όρος εμπορευματοκιβωτίων που περιμένουν εκτός του Όουκλαντ ανήλθε σε 21.838 την εβδομάδα 22 έναντι 9.514 την εβδομάδα 21. Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Λος Άντζελες, κατά μέσο όρο, τα πλοία ανέμεναν 1,1 ημέρες προτού δέσουν έναντι 0,8 ημέρες την εβδομάδα 21.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.