Επέκταση της Hyundai στις Φιλιππίνες με τις ευλογίες των ΗΠΑ 

Επέκταση της Hyundai στις Φιλιππίνες με τις ευλογίες των ΗΠΑ 

313
Επέκταση της Hyundai στις Φιλιππίνες με τις ευλογίες των ΗΠΑ 

Στις Φιλιππίνες, και συγκεκριμένα στο Subic Bay, στρέφει το βλέμμα της η HD Hyundai Heavy Industries, καθώς βρίσκεται σε συνομιλίες για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η κίνηση αυτή ενισχύει τις προσπάθειες του αμερικανικού fund Cerberus Capital Management να αναβιώσει το ναυπηγείο, το οποίο βρίσκεται σε στρατηγική θέση σε πρώην αμερικανική ναυτική βάση. Ο νοτιοκορεατικός ναυπηγικός όμιλος ήδη πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης και επισκευών πλοίων στο ναυπηγείο, το οποίο η Cerberus Capital Management εξαγόρασε πέρυσι, μετά την πτώχευση του ομίλου Hanjin.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ενημέρωσε σχετικά, την Παρασκευή 12 Μαΐου, ότι η Hyundai βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στη ναυπήγηση πλοίων στο Subic. Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη της Cerberus συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων, Ferdinand Marcos Jr. Στη σχετική ανακοίνωση από τη Μανίλα αναφέρεται ότι η Hyundai έχει εκφράσει ενδιαφέρει για τη χρήση δύο dry docks στο Subic και σκοπεύει να μεταφερθεί εκεί έως τα τέλη του έτους. Με την κίνηση του νοτιοκορεατικού ναυπηγείου εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 5.000-15.000 νέες θέσεις εργασίας, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιείται τι είδους πλοία θα ναυπηγεί.

Οι δεσμοί της Hyundai με τις Φιλιππίνες είναι ισχυροί, καθώς το ναυπηγείο παρέδωσε το 2020 τις πρώτες φρεγάτες πυραύλων της χώρας, ενώ πέρυσι εξασφάλισε συμβόλαιο $537 εκατ. για την κατασκευή έξι πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, «κερδίζοντας» την αυστραλιανή Austal.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.