Η υψηλή ζήτηση, οιωνός ενός νέου χάους στις αερομεταφορές

Η υψηλή ζήτηση, οιωνός ενός νέου χάους στις αερομεταφορές

183
Η υψηλή ζήτηση, οιωνός ενός νέου χάους στις αερομεταφορές

Ισχυρή ζήτηση αναμένουν βραχυπρόθεσμα οι ευρωπαϊκές εταιρείες αερομεταφορών, καθώς οι επιβάτες σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και την επίδρασή τους στην αγοραστική τους ικανότητα.

Ειδικότερα, IAG και Air France-KLM θεωρούν ότι η ζήτηση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που συνάμα προκαλεί ανησυχία όσον αφορά την ικανότητα της βιομηχανίας να ανταποκριθεί. Υπενθυμίζεται ότι, το προηγούμενο καλοκαίρι, η εκρηκτική ζήτηση στον απόηχο της πανδημίας προκάλεσε χάος στις αερομεταφορές. Θετικές εκτιμήσεις για τους ερχόμενους μήνες έχουν πραγματοποιήσει και άλλες εταιρείες, όπως η Lufthansa, η EasyJet και η Ryanair.

Από την άλλη, στις σημαντικότερες προκλήσεις και για το 2023 περιλαμβάνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Το μικροσκόπιο των εταιρειών εστιάζει στο Χίθροου και στη διαχειριστική ικανότητά του, αλλά και στην πιθανότητα νέων κινητοποιήσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.