Port Arthur LNG: Αμερικανικό εγχείρημα αξίας $13 δισ. για εξαγωγές LNG

Port Arthur LNG: Αμερικανικό εγχείρημα αξίας $13 δισ. για εξαγωγές LNG

71
Port Arthur LNG: Αμερικανικό εγχείρημα αξίας $13 δισ. για εξαγωγές LNG

Οι βλέψεις των ΗΠΑ να παραμείνουν κορυφαίος εξαγωγέας LNG καθίστανται εμφανείς μέσω της πληθώρας σχετικών πρότζεκτ που λαμβάνουν έγκριση. Στο πλαίσιο αυτό, το φιλόδοξο πρότζεκτ Port Arthur LNG στο Τέξας των ΗΠΑ έλαβε τελική επενδυτική απόφαση για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία του.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρότζεκτ, αξίας που αγγίζει τα $13 δισ., συνιστά πρωτοβουλία των εταιρειών Sempra, ConocoPhillips και KKR. Πρόκειται για έναν τερματικό σταθμό υγροποίησης και εξαγωγών φυσικού αερίου, ο οποίος αναδεικνύει τις προοπτικές του Τέξας ως ενεργειακής πρωτεύουσας του πλανήτη, σημείωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott. Η ετήσια εξαγωγική ικανότητα του Port Arthur LNG εκτιμάται στους περίπου 13 εκατ. τόνους

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει δύο τρένα υγροποίησης φυσικού αερίου, δύο δεξαμενές αποθήκευσης και σχετικές εγκαταστάσεις. Η εμπορική λειτουργία των τρένων εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα το 2027 και το 2028.

«Η στρατηγική μας συνεργασία με τη Sempra θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για φυσικό αέριο, το οποίο αναμένεται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Chairman και CEO της ConocoPhillips, Ryan Lance.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.