Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο στον στόλο της Royal Caribbean

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο στον στόλο της Royal Caribbean

644
Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο στον στόλο της Royal Caribbean

Το μεγαλύτερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιο του στόλου της είναι έτοιμη να παραλάβει σύντομα η Royal Caribbean. Το πλοίο επιπλέει στη δεξαμενή του ναυπηγείου Meyer Turku ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να δέσει στην αποβάθρα του ναυπηγείου μέχρις ότου να ξεκινήσουν οι θαλάσσιες δοκιμές του.

Ο Tim Meyer, CEO της φινλανδικής Meyer Turku ανέφερε σχετικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής του πλοίου: «To Icon of the Seas είναι ένα υπερσύγχρονο πλοίο που αναδεικνύει τις δυνατότητες της φινλανδικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Είμαστε υπερήφανοι που αναλάβαμε το σχεδιασμό και την κατασκευή του εν λόγω πλοίου, σε συνεργασία με τη Royal Caribbean και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας. Η ναυπήγηση του πλοίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της παγκόσμιας ναυπηγικής βιομηχανίας».

«Η καθέλκυση ενός πλοίου αποτελεί μια σημαντική στιγμή και στην περίπτωση του Icon of the Seas σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην αρχή μιας νέας εποχής για τον κλάδο των διακοπών», αναφέρει με τη σειρά του ο Michael Bayley, πρόεδρος και CEO της Royal Caribbean International.

Το Icon of the Seas θα παραδοθεί στη Royal Caribbean στα τέλη του 2023 ενώ αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο του ταξίδι τον Ιανουάριο του 2024. Το πλοίο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες από το Μαϊάμι στην Ανατολική και Δυτική Καραϊβική, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

1670625070_icon-floatout-09122022-028

Φωτό: www.royalcaribbeanpresscenter.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.