Παγκόσμια οικονομία: Η Κίνα απειλεί την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ

Παγκόσμια οικονομία: Η Κίνα απειλεί την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ

115
Παγκόσμια οικονομία: Η Κίνα απειλεί την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ

Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας δείχνει σημάδια νωχελικότητας τα τελευταία χρόνια, διαφαίνεται ότι θα εκθρονίσει την αμερικανική ως την κορυφαία οικονομία του πλανήτη έως το 2035, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs.

Μπορεί αυτή η νέα εκτίμηση να μεταθέτει την οικονομική κυριαρχία της Κίνας κατά δέκα χρόνια, σύμφωνα με όσα είχε εκτιμήσει η Goldman Sachs το 2011, ωστόσο οι προοπτικές ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας φαντάζουν πιο λαμπρές σε σχέση με αυτήν των ΗΠΑ.

«Η Κίνα έχει μειώσει το κενό με το ΑΕΠ των ΗΠΑ», τονίζεται στην έκθεση. Άξιο αναφοράς, σύμφωνα με την έκθεση, είναι το γεγονός ότι πλέον το κινεζικό ΑΕΠ ανέρχεται σε λίγο κάτω από το 80%, όταν το 2000 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12%.

Η ετήσια οικονομική ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας εκτιμάται στο 4% μεταξύ των ετών 2024 και 2029, ενώ αντίστοιχα για την αμερικανική οικονομία το ποσοστό ανάπτυξης εκτιμάται στο 1,9%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.