INTERCARGO: Οι προϋποθέσεις για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

INTERCARGO: Οι προϋποθέσεις για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

84
INTERCARGO: Οι προϋποθέσεις για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Τη δέσμευση και την υποστήριξή της στον στόχο να καταστεί η ναυτιλία ουδέτερη ανθρακικά έως το 2050 επανέλαβε με ανακοίνωσή της η INTERCARGO, η οποία σημειώνει ωστόσο ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με την προϋπόθεση ότι τα εναλλακτικά καύσιμα μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος θα είναι διαθέσιμα για τον κλάδο.

«Η ευθύνη για την απανθρακοποίηση δεν μπορεί να επιβαρύνει αποκλειστικά τους ώμους των διαχειριστών πλοίων. Είναι μια πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά από ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η INTERCARGO υποστηρίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας οι κατάλληλες πολιτικές να ενσωματωθούν στην αναθεώρηση της στρατηγικής του ΙΜΟ, προκειμένου να διασφαλιστούν η επάρκεια αλλά και η διαθεσιμότητα καυσίμων και των

απαραίτητων λιμενικών υποδομών για bunkering. O συνδυασμός βασικών στοιχείων προηγούμενων προτάσεων αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα είναι η καλύτερη λύση και ως εκ τούτου η INTERCARGO χαιρετίζει την αναθεωρημένη πρόταση του ICS.

Ένας συνδυασμός τεχνικών και οικονομικών μέτρων που θα ακολουθούνται από κατάλληλες πολιτικές και δεσμεύσεις από τα κράτη-μέλη είναι απαραίτητος για τη διασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων ναυτιλιακών καυσίμων στα λιμάνια ανά τον κόσμο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.