Σφοδρή σύγκρουση πλοίων στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Σφοδρή σύγκρουση πλοίων στη Θάλασσα του Μαρμαρά

4124
Σφοδρή σύγκρουση πλοίων στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Το Capesize bulk carrier Benitamou και το πλοίο γενικού φορτίου BC Vanessa συγκρούστηκαν στη Θάλασσα του Μαρμαρά νωρίτερα σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:10 (ώρα Ελλάδος).

Τα δύο πλοία συγκρούστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του  Maritime Bulletin, ενώ κατευθύνονταν προς τα Στενά των Δαρδανελίων με πλήρες φορτίο και σε συνθήκες πυκνή ομίχλης.

Το BC Vanessa προσέκρουσε το Benitamou στην περιοχή του μεσαίου τμήματος του πλοίου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και στα δύο πλοία.

Η γάστρα του bulk carrier Benitamou υπέστη τεράστιο ρήγμα, με επακόλουθη εισροή νερού. Το BC Vanessa υπέστη επίσης μεγάλη ζημιά στην πλώρη του και έπλευσε προς αγκυροβόληση στο λιμάνι Sevketiye της Τουρκίας, όπου και διαπιστώθηκε πως διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Το Benitamou φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Maritime Bulletin, πως υπέστη σοβαρότερες ζημιές και βρίσκεται αγκρυβολημένο νότια του σημείου σύγκρουσης, με τουλάχιστον δύο ρυμουλκά και σκάφη διάσωσης γύρω του.

Το BC Vanessa, σημαίας Μπαρμπάντος, έπλεε τη στιγμή της σύγκρουσης από τη Βάρνα της Βουλγαρίας προς την Τύνιδα, της Τυνησίας με άγνωστο φορτίο.

Το Benitamou σημαίας Παναμά, έπλεε από το λιμάνι Γιούζν της Ουκρανίας με προορισμό την Κίνα και φορτίο σιδηρομετάλλευμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.