Η ασπίδα των λιμανιών απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις

Η ασπίδα των λιμανιών απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις

156
Η ασπίδα των λιμανιών απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις

O τεχνολογικός κολοσσός IBM Security ανακοίνωσε πρόσφατα τη συμφωνία του με το λιμάνι του Λος Άντζελες για τη σχεδίαση και τη διαχείριση του Port Cyber Resilience Center (CRC). Η τριετής αυτή συμφωνία προσβλέπει στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού λιμένα καθώς και στην ενδυνάμωση της συνεργασίας όλων των μελών του οικοσυστήματος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η ΙΒΜ θα παρέχει τις υπηρεσίες της αυτοματοποίησης και cloud προκειμένου να διοχετεύει και να μεταδίδει την εξειδίκευση και τις εμπειρίες της σε όλα τα συνεργαζόμενα με τον λιμένα μέρη προς τον εντοπισμό και, τελικά, την αποφυγή κακόβουλων κυβερνοεπιθέσεων.

Το λιμάνι του Λος Άντζελες βρίσκεται εν μέσω αναβαθμίσεων των υποδομών του για την αύξηση της αποδοτικότητας. Οι εν λόγω αναβαθμίσεις εστιάζουν σε νέες τεχνολογίες, με απώτερο στόχο τη διάχυση τεχνολογικών γνώσεων και καινοτομιών στα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το CRC θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα κέντρο για την καλύτερη επικοινωνία όλων των συνεργαζόμενων με το λιμάνι μερών (όπως για παράδειγμα για τη ροή αγαθών) για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας σε όλα τα μήκη της εφοδιαστικής αλυσίδας. Θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα προειδοποίησης και ελέγχου τυχόν κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες δυνητικά μπορούν να επηρεάσουν λιμενικές δραστηριότητες.

Η IBM Security θα αναλάβει τη σχεδίαση, την εγκατάσταση, τη διαχείριση και τη συντήρηση του CRC.

Φωτό: Tobias Wahlqvist/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.