Πτώσης συνέχεια για τις κινεζικές εισαγωγές iron ore

Πτώσης συνέχεια για τις κινεζικές εισαγωγές iron ore

46
Πτώσης συνέχεια για τις κινεζικές εισαγωγές iron ore

Για δεύτερο συνεχή μήνα οι κινεζικές εισαγωγές iron ore μειώθηκαν στους 98,15 εκατ. τόνους τον Νοέμβριο. Πρόκειται για μηνιαία μείωση της τάξης του 8% συγκριτικά με τον περασμένο Οκτώβριο αλλά για ετήσια αύξηση 8,3% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Μεταξύ Ιανουαρίου-Νοεμβρίου οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα ήταν αυξημένες κατά 10,9% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι στους 1,07 δισ. τόνους. Οι εισαγωγές τόσο από την Αυστραλία όσο και από τη Βραζιλία μειώθηκαν τον Νοέμβριο με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εγχώριες τιμές iron ore στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι βραζιλιάνικές εξαγωγές στην Κίνα μειώθηκαν κατά 8,9% στους 23,2 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο μετά τα επίπεδα ρεκόρ που άγγιξαν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τελωνειακά στοιχεία της χώρας της Νότιας Αμερικής. Από την άλλη, οι εξαγωγές της Αυστραλίας στον ασιατικό γίγαντα διαμορφώθηκαν στους 60,58 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο, ελαφρά αυξημένες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Σε ό,τι αφορά τις αυστραλιανές εξαγωγές του Νοεμβρίου, ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο.

Φωτό: Wu Hong/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.