«Containers of Hope»: Το κοινωνικό πρόσωπο της ναυτιλίας

«Containers of Hope»: Το κοινωνικό πρόσωπο της ναυτιλίας

115
«Containers of Hope»: Το κοινωνικό πρόσωπο της ναυτιλίας

To CMA CGM Foundation και η UNICEF εγκαινίασαν πρόσφατα μια νέα συνεργασία με διετή ορίζοντα προς βελτίωση της πρόσβασης παιδιών σε βασικές προμήθειες αγαθών. Ο γαλλικός όμιλος  ως μέρος της πρωτοβουλίας «Containers of Hope» του CMA CGM Foundation θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του και τις υποδομές του προς ενίσχυση του έργου της UNICEF.

Η νέα συνεργασία ορίζει ότι ο γαλλικός όμιλος θα αναλάβει ετησίως τη θαλάσσια μεταφορά 200 TEUs με βασικά αγαθά προς τη UNICEF. Τα εμπορευματοκιβώτια θα μεταφέρουν φάρμακα, εκπαιδευτικό εξοπλισμό και είδη διατροφής.

Το «Containers of Hope» αποτελεί ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα, το οποίο εγκαινίασε το CMA CGM Foundation σε συνεργασία με ΜΚΟ όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κ.λπ. Το εν λόγω πρόγραμμα αξιοποιεί τα πλοία και τις τακτικές γραμμές στις οποίες δραστηριοποιείται η CMA CGM για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο χωρίς κόστος. Πάνω από 8.000 τόνοι εμπορευμάτων έχουν αποσταλεί από το 2012 σε περίπου 40 χώρες παγκοσμίως, κυρίως στην Αφρική.

Φωτό: Rolf Hagen/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.