Η πολιτική Trump επηρεάζει και τους Αμερικανούς παραγωγούς ρυζιού

Η πολιτική Trump επηρεάζει και τους Αμερικανούς παραγωγούς ρυζιού

58
Η πολιτική Trump επηρεάζει και τους Αμερικανούς παραγωγούς ρυζιού

Οι Αμερικανοί ορυζοπαραγωγοί δεν αναμένεται να δουν αύξηση των ποσοτήτων που θα εξάγουν προς την Ιαπωνία, καθώς η συμφωνία Trump και Abe δεν αναφέρει τις ποσότητες ρυζιού που εισάγει η Ιαπωνία από τις ΗΠΑ.

Ενόσω οι συνομιλίες σχετικά με τις λεπτομέρειες για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ιαπωνίας βρίσκονται σε τελικό στάδιο, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ποσότητες ρυζιού που εισάγει η Ιαπωνία από την αμερικανική αγορά δεν προβλέπεται να αυξηθούν. Επιπλέον, η συμφωνία των δύο χωρών θα πρέπει να επικυρωθεί από την ιαπωνική Εθνική Δίαιτα, ενώ και το 2020 αποτελεί έτος προεδρικών εκλογών για τις ΗΠΑ.

Η Ιαπωνία αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό προορισμό για τους Αμερικανούς παραγωγούς ρυζιού, οι οποίοι υπέστησαν πιέσεις μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία των χωρών του Ειρηνικού. Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου εισάγει 682.000 τόνους ρυζιού, με τη μισή ποσότητα να προέρχεται από τις ΗΠΑ. Μετά την ένταξη της Ιαπωνίας στη συμφωνία του Ειρηνικού, υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός από τους Αυστραλούς παραγωγούς, σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδίας Ορυζοπαραγωγών των ΗΠΑ.

Η πλειονότητα του αμερικανικού ρυζιού προορίζεται για την παρασκευή μπίρας, σάκε και ζυμαρικών νουντλς, και μόνο μικρές ποσότητες καταλήγουν απευθείας στους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.