Νέο «ρεσάλτο» πειρατών σε bulk carrier

Νέο «ρεσάλτο» πειρατών σε bulk carrier

1754
Νέο «ρεσάλτο» πειρατών σε bulk carrier

Το υπό νοτιοκορεάτικη σημαία bulk carrier «CK Bluebell» έγινε νωρίτερα σήμερα στόχος πειρατικής επίθεσης στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, με αποτέλεσμα δύο μέλη πληρώματος να τραυματιστούν ελαφρά σύμφωνα με ανακοίνωση των νοτιοκορεατικών Αρχών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διεθνή μέσα, επτά ένοπλοι πειρατές επιβιβάστηκαν στο ναυπηγημένο το 2011 πλοίο και λήστεψαν $13.000 σε μετρητά, καθώς και υπάρχοντα του 22μελούς πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων κινητών και ειδών ρουχισμού.

Το «CK Bluebell», το οποίο μέχρι το Σάββατο το απόγευμα ήταν αγκυροβολημένο στη Σιγκαπούρη, έπλεε προς το λιμάνι Ίντσεον, στα βορειοανατολικά της Νότιας Κορέας όταν δέχτηκε την ένοπλη επίθεση ομάδας πειρατών, με το Λιμενικό Σώμα της Νότιας Κορέας να ανακοινώνει ότι το πλοίο συνεχίζει πλέον κανονικά το ταξίδι του.

Να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες μέρες το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ως προς την λήψη των αναγκαίων και αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας που λαμβάνουν τα εμπορικά πλοία όταν πλέουν στις θάλασσες της Νότιας Κίνας με την έμφαση να δίνεται στο Στενό της Μαλάκκα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.