Μία νέα συμφωνία με στόχο την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

Μία νέα συμφωνία με στόχο την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

182
Μία νέα συμφωνία με στόχο την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

Οι εταιρείες MAN Energy Solutions, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) and HSD Engine (HSD) υπέγραψαν στις 11 Ιουλίου μια στρατηγική συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ψηφιοποίησης των συστημάτων των κινητήρων των πλοίων. Συνεχίζοντας τη μακροχρόνια συνεργασία τους, οι εν λόγω εταιρείες στοχεύουν πλέον στον καθορισμό ενός πλαισίου για μια μελλοντική μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία στον τομέα της ψηφιοποίησης.

Οι τρεις εταιρείες σκοπεύουν να συνεργαστούν σε τομείς όπως η ψηφιοποίηση των δεδομένων των κινητήρων και των βοηθητικών συστημάτων των πλοίων, η συλλογή και η ανάλυση αυτών, καθώς και η ενσωμάτωσή τους σε πλατφόρμες για ‘έξυπνα’ πλοία.

Ήδη η MAN Energy Solutions, η οποία έχει καταστήσει την μετάβαση στην ψηφιακή ναυτιλία βασικό στοιχείο της επιχειρηματικής της στρατηγικής, ανακοίνωσε στις αρχές του έτους τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα MAN CEON. H εν λόγω πλατφόρμα συλλέγει δεδομένα από τους αισθητήρες και χρησιμοποιεί ‘έξυπνα’ εργαλεία ανάλυσης για την αξιολόγησή τους και την πραγματοποίηση προβλέψεων. Τα λειτουργικά δεδομένα όλων των συστημάτων και όλων των πλοίων που συνδέονται μέσω της πλατφόρμας CEON θα μπορούν να μεταδίδονται στους πελάτες καθώς και στα κέντρα εξυπηρέτησης της ΜΑΝ, σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, οι ειδικοί της ΜΑΝ θα μπορούν να υποστηρίζουν ενεργά τους πελάτες, παρέχοντας βοήθεια σε πιθανά προβλήματα αλλά και σε διαδικασίες συντήρησης.

Φωτό: www.man-es.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.